یکی از اسرای جنگ ایران و عراق در خاطراتش می گوید، روزی یکی از اسرا موفق شد از اردوگاه فرار کند پس از آن مسئولان اردوگاه دست به تنبیه های سخت همگانی زدند از آن روز به بعد همه اسرا با این که راه فراری را می دانستند و هر کس به تنهایی می توانست از اردوگاه فرار کند کسی فکر فرار هم نمی کرد و این امتناع تنها یک دلیل واضح داشت یک جور فداکاری دسته جمعی.

حال از ماجرای جالب تری برایتان بگویم، برویم به سال ۲۰۰۰ میلادی، مسابقات جهانی ریاضی دانشجویی در لندن، جایی که دانشگاه تهران آخرین حضور رسمی اش (با اسپانسرینگ دانشگاه) را در این مسابقات تجربه می کند. شخصی به نام فریدون درخشانی در این مسابقات مدال برنز کسب می کند تمام تیم را قال می گذارد و به ایران برنمی گردد، مدالش را دستش می گیرد به دانشگاه لندن می رود، دانشگاه به دانشجویی می پذیردش و در نهایت پناهنده ی می شود. از آنجایی که این فرد کرد بود به دلیل مسائل ی این اتفاق حسابی برای دانشگاه و به ویژه سرپرست تیم گران تمام می شود ناگفته نماند که مبلغ وثیقه سربازی گذاشته شده برای خروج از کشور این فرد هم شخصا توسط سرپرستشان تامین شده بود.

بعد از این اتفاق ۱۸ سال دانشگاه تهران به مسابقات جهانی ریاضی تیم نفرستاد و هر سال با وجود رتبه خوبی که در مسابقات داخلی می گرفت چند نفری آرزوی مسابقات جهانی به دلشان می ماند. یکی از دوستانم که دانشجوی دانشگاه تهران و از مدال آوران مسابقات کشوری است دو سال با وجود رتبه دوم تیمی در مسابقات داخلی بعد از دانشگاه شریف، دانشگاه تهران با ارسال تیمش به مسابقات جهانی مخالفت می کند. به قول خودش شرکت در این مسابقات برایشان یک آرزو بود و با وجود تلاش فراوانشان تنها یک آرزو ماند.

فریدون درخشانی بعد ها نام خود را به کوچر بیرکار تغییر داد و موفق شد استاد دانشگاه کمبریج شود و پیشرفت های درخشانی داشته باشد. به گفته خودش از ایران و ایرانی بودن متنفر است و احتمالا تصمیم فرارش را بهترین تصمیم تمام عمرش می داند. در حالی که راه های جایگزین دیگری هم می توانست برای رسیدن به جایی که الان هست وجود داشته باشد.

جولای ۲۰۱۸، بلغارستان، مسابقات جهانی ریاضی ۲۰۱۸ برگزار شد و باز هم داستان تکراری غیبت دانشگاه تهران با وجود دانشجویانی که از شانس های مدال بودند. یک هفته بعد کنفرانس ریاضی ICM در روسیه برگزار می شود که همان کنفرانسیست که هر ساله مدال فیلدز را اهدا می کند. (آن را نوبل ریاضی می دانند)
کوچر بیرکار یکی از چهار برنده این جایزه به دلیل کار های درخشانش در زمینه هندسه جبری است. اتفاقی که به شخصه اصلا آن را دوست نداشتم و هر تبریکی که جایی می دیدم برایم به شدت مسخره بود.

از آن روز این اتفاق مرا یاد آن داستان اسرا می اندازد که احتمالا ربطی هم ندارد‌ :)

پ.ن: کوچر به معنای کوچ کننده و بیرکار به معنای کسی که ریاضی کار میکنه شاید ی چیز کردی باشه فقط شنیدم معنیش اینه :/

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها